A jelenlegi jogszabályok szerint, az autó hátulján szállított kerékpárok (mivel kitakarják az autó lámpáit és rendszámát), csak olyan eszközön szállíthatóak, amely a KRESZ-nek megfelelő világítással és rendszámtartóval van felszerelve és rendszámvilágítással is rendelkezik.

Alapvető, hogy nekünk természetesen minden vonóhorgos kerékpárszállítónk megfelel ennek a kritériumnak: 

- minden vonóhorogra szerelhető Pro-User kerékpárszállító rendelkezik legalább 3 funkciós (helyzetjelzők, fék, irányjelző) legtöbbjük azonban 5 funkciós (helyzetjelzők, fék, irányjelző, tolató- és ködlámpa) hátsó lámpákkal van felszerelve.

- szinte minden kerékpárszállítónk egy kombinált 7/13 pólusú csatlakozóval van felszerelve, aminek köszönhetően nincs szüksége semmilyen adapterre, bármilyen autóhoz azonnal csatlakoztatható, 13 pólussal használva a hátsó lámpákon működik mind az 5 funkció és általában automatikusan lekapcsolódik az autó tolató radarja is.

- minden vonóhorogra szerelhető Pro-User kerékpárszállító rendelkezik rendszámtábla tartóval, ráadásul olyan típussal, mely szerszám nélkül, könnyen nyitható és csukható, a rendszámot biztonságosan és a szabályoknak megfelelő helyen tartva

- természetesen minden eszközünk rendelkezik rendszám világítással is, hiszen ez is előírás

 

A szabály másik fele pedig kimondja, hogy az autó hátulján szállított kerékpárok esetén vagy a gépjármű eredeti, hátsó rendszámát kell áthelyezni a kerékpártartóra, vagy a kifejezetten erre a célra készült, szürke rendszámot.

Minden rendszámtartó keretünk úgy került kialakításra, hogy bármelyik megoldás mellett is dönt, könnyen és egyszerűen be tudja tenni a helyére a rendszámát.